Amnesty International

Cartoonexpo, lezing en schrijfactie in de bibliotheek

i.s.m. Dienst Milieu en Duurzaamheid en GRIS

cartoonexpo

De Human Rights Cartoonexpo is een verzameling van veertig internationale cartoons die het thema mensenrechten in beeld brengen. Elke tekenaar illustreert zijn eigen unieke kijk op uiteenlopende mensenrechtenthema’s zoals persvrijheid, gezondheidszorg, wapenhandel, discriminatie en armoede.

Op woensdag 8 september om 20 uur wordt de cartoonexpo officieel geopend met de lezing ‘De toekomst van de mensenrechten’ door Wies De Graeve, directeur van Amnesty International Vlaanderen. Mensenrechten zijn geen hol, theoretisch concept, maar hebben de kracht om de weg te effenen voor meer rechtvaardigheid, gelijkheid en vrijheid.

De lezing wordt ingeleid door Stijn Bogaert, vrijwilligerscoach Amnesty International Vlaanderen, die de expo zal toelichten.

Deelnemen aan de lezing is gratis maar dient vooraf gereserveerd te worden via bibliotheek@depinte.be of 09/282.25.32. (opgelet: wegens de coronamaatregelen is het aantal plaatsen beperkt!)

De cartoonexpo is tussen 8 en 22 september gratis te bezichtigen tijdens de openingsuren van de bibliotheek (maandag: 17 tot 19 uur, dinsdag: 16 tot 18 uur, woensdag: 10 tot 12 uur en 15 tot 18 uur, donderdag: 16 tot 19 uur, vrijdag: 14 tot 17 uur en zaterdag: 10 tot 12 uur).

 

Schrijfactie

Telkens wanneer ergens ter wereld mensenrechten worden geschonden komt Amnesty International in actie. Ontelbare mensen wereldwijd reageren met protestbrieven of e-mails.

Jij ook? Tijdens de cartoonexpo krijg je de kans om mee te doen met de schrijfactie.

Meer info: www.amnesty-international.be/cartoonexpo

Gris
Amnesty International