Boek
Nederlands

De afrekening

+1
De afrekening
×
De afrekening De afrekening
In de reeks:
Genre:
Hoofdcommissaris Stijn Goris en zijn kinderen worden op een doodnormale ochtend minutenlang onder vuur genomen door een groep gewapende mannen. De zoektocht naar de dader leidt de politieman tot diep in de wereld van de georganiseerde misdaad.
Titel
De afrekening
Auteur
Christian De Coninck
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Houtekiet, 2023
270 p.
ISBN
9789052403779 (paperback)

Besprekingen

Een misdaadroman in de ’Stijn Goris’-serie over de wereld van de georganiseerde misdaad. Op een ochtend duikt een wagen met gewapende mannen op terwijl Stijn Goris zijn kinderen naar school brengt. Ze worden minutenlang onder vuur genomen. Iemand heeft het duidelijk op de hoofdcommissaris gemunt. Welke zaak uit zijn verleden achtervolgt hem? Wie staat Goris zo naar het leven dat hij het lef heeft om hem thuis aan te vallen en zelfs zijn kinderen mee in gevaar te brengen? En vooral: kan de politie de dader opsporen voor die in zijn opzet slaagt? Spannend, snel en zeer toegankelijk geschreven. Let op: het boek bevat scènes met expliciet geweld. Christian De Coninck (1960) is schrijver en voormalig commissaris en woordvoerder bij de Politie Brussel Hoofdstad. Hij schreef meerdere boeken.

Over Christian De Coninck

Christian De Coninck (Brussel, 23 juli 1960) is in België bekend als politiefunctionaris en auteur van misdaadromans. Hij groeide op in de schaduw van de Basiliek van Koekelberg waar de bakkerij van zijn ouders stond.

Politie

Volgde de humaniora aan het Heilig-Hartcollege (Ganshoren). Na zijn studies werd hij aangeworven bij de gemeentelijke politie van Brussel, waar hij op zesentwintigjarige leeftijd promoveerde als adjunct-politiecommissaris. Hij werkte als wachtofficier, wijkofficier, diensthoofd van de territoriale veiligheid en lokale recherche, verbindingsofficier bij de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken om op 1 januari 2000 aangesteld te worden als woordvoerder.

Auteur

In 2005 kluisterde een ziekte hem aan het ziekbed. Hij maakte van de gedwongen rust gebruik om een drie politieromans te schrijven: "De Praagse Connectie", "Het Octopuscomplex" en "Het Boemerangprincipe". Ui…Lees verder op Wikipedia