Boek
Nederlands

Reünie

Jonas Boets (auteur), Pieter Aspe (naar het werk van)
Als tijdens een reünie in het Brugse Sint-Lodewijkscollege een priester-leraar dood wordt aangetroffen, gaat de jonge commissaris Pieter Van In op onderzoek uit.
Titel
Reünie
Auteur
Jonas Boets
Naar het werk van
Pieter Aspe 1953-2021
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2023
296 p.
Aantekening
Prequel bij de boekenreeks over inspecteurs Van In & Versavel. Een nog jonge en vrijgezelle Van In lost samen met collega Guido Versavel de moord op op een pater in een Brugs college. De roman is na Pieter Aspes overlijden geschreven door auteur Jonas Boets.
ISBN
9789022340011 (paperback)

Besprekingen

Een spannende en vermakelijke detective geïnspireerd op het werk van Pieter Aspe, met een hoofdrol voor de jonge Pieter Van In. Tijdens een reünie in het Brugse Sint-Lodewijkscollege wordt een priester-leraar dood aangetroffen in zijn klaslokaal. De jonge commissaris Pieter Van In gelooft niet in de theorieën over misbruik en wraak. Samen met zijn collega Guido Versavel graaft hij dieper in het verleden van de aanwezigen. Ze komen steeds meer te weten over wat zich tien jaar geleden heeft afgespeeld op de school, en welke trauma's dat heeft veroorzaakt. Zijn superieuren waarderen Van Ins onconventionele methoden allerminst, maar hij moet uitzoeken wie de dader is voor er weer een dode valt. In vlotte, spitsvondige stijl geschreven. Jonas Boets (1981) is een Belgische schrijver van boeken voor kinderen, jongeren en volwassenen. Met ‘Reünie’ treedt hij in de voetsporen van Pieter Aspe (1953-2021), bekend van zijn misdaadromans over commissaris Pieter Van In.

Over Jonas Boets

Jonas Boets (1981) is een Vlaams kinder- en jeugdauteur.

Biografie

Studies

Jonas Boets studeerde Germaanse Talen in Antwerpen (het toenmalige UFSIA en UIA) en voltooide een aanvullende studie Taal en Bedrijf in Leuven.

Zijn creatieve achtergrond heeft hij te danken aan zijn ouders. Met een moeder in de boekenwereld en een vader in de toneelwereld, werd Boets van jongs af aan gestimuleerd om te lezen en te schrijven. Op zijn twintigste waagde hij zich aan zijn eerste boek.

Werk

Boets begon zijn carrière in het onderwijs: hij heeft drie jaar Nederlandse les gegeven in het Sint-Ritacollege in Kontich aan de leerlingen van het derde en het vierde middelbaar. Daarna ging hij bij Eyeworks werken, waar hij mee programma's voor VTM en 2BE bedacht. Na drie jaar maakte hij de overstap naar Medialaan, waar hij eerst werkte voor jongerenzender JIM en van 2012 …Lees verder op Wikipedia