Digiclub

Heb je digitale vragen? We helpen je graag, zodat je digitaal mee bent!

Wat is Digistroom en wat betekent dit voor jou?

Onder de vlag van ‘Digistroom’ willen we iedereen mee betrekken in de digitale maatschappij. Nu zo goed als alles digitaal wordt aangestuurd of via digitale weg bereikt kan worden, is het belangrijk dat niemand zich uitgesloten voelt en tijd en ruimte krijgt om digitaal bij te leren of te connecteren. Samen met Vlaanderen zorgt De Pinte daarvoor.
Voortaan heeft jouw bibliotheek nog meer mogelijkheden om hieraan bij te dragen. Hiervoor zullen de gekende PC-dokters samenwerken met de Digiclub, een one-stop-Digiclub waar je geholpen wordt voor al jouw digitale vragen. Je krijgt er ook meer informatie over welke opleidingen in de regio je kunt volgen. Daarnaast zal je er ook terecht kunnen voor het lenen van digitale toestellen.

 

Wanneer kan ik welke opleiding of persoonlijke begeleiding verwachten?

De PC-dokter zal net zoals voorheen elke eerste zaterdag van de maand toegankelijk zijn tussen 10 en 12 uur.  Vooraf kan je jouw digitale vragen doorgeven aan de PC-dokters via www.depinte.be/pcdokter.
Heb je zelf nog geen digitale skills om dit formulier in te vullen? Ook dan ben je meer dan welkom. We helpen je graag voor allerlei vragen met betrekking tot gebruik van je laptop, smartphone of PC. Een Beego-student zal op die dag ook ondersteuning aanbieden.
 

De Digiclub voorziet ook tweemaandelijks op de derde zaterdag van de maand van 10 tot 12 uur een workshop waar je samen met anderen werkt rond Digitale thema’s zoals It’s Me, Mijn Burgerprofiel,... Na een korte introductie oefenen we samen verder: de begeleiders komen langs om je te helpen en je leert ook van elkaar. Je mag je eigen laptop, tablet of smartphone meebrengen:

  • zaterdag 16 december (VOLZET - we plannen een tweede sessie: nog geen datum bekend)
    Digiclub Workshop: Hoe maak je een veilig wachtwoord: ontdek online veiligheid voor beginners tijdens deze workshop. Leer hoe je veilige wachtwoorden kunt maken, onthouden en beheren. Ontdek handige tips en trucs om je digitale identiteit te beschermen en controleer je online veiligheid.

         Deze workshops zijn gratis toegankelijk, graag vooraf reserveren via bibliotheek@depinte.be of 09/282.25.32

 

Waar vind je een Digiclub?

De Digiclub is er voor iedereen, van jong tot oud die te maken heeft met digitale vragen. Naast de Digiclub in jouw eigen gemeente kan je ook terecht in de bibliotheken van Destelbergen, Deinze, Gavere, Melle, Merelbeke, Nazareth, Sint-Martens-Latem en Zulte. Ook in de lokale dienstencentra van Destelbergen, Deinze, Nazareth en Merelbeke zal een Digiclub aanwezig zijn. Je zal dus in de Digistroom regio op verschillende plaatsen terecht kunnen voor alle digitale vragen.

 

Je wil graag bijdragen aan dit project door zelf een oude (maar bruikbare) laptop of smartphone in te leveren of bij te springen als vrijwilliger?

In de Digiclubs worden onder bepaalde voorwaarden laptops of andere IT ter beschikking gesteld. Om dit mogelijk te maken worden oude, maar prima werkende laptops uit bedrijven opgehaald en compleet gereset voor een tweede leven via Digistroom.
Heb jij of ken jij iemand die laptops in de kast liggen heeft? Laat het dan even weten aan digistroom@werkenleieenschelde.be. En mocht je je geroepen voelen om mensen mee digitaal op weg te helpen, ook dan krijgen we van jou graag een seintje.