Iedereen digitaal mee!

De bib organiseert in oktober en november demosessies en workshops rond digitale vaardigheden.

Toegang is gratis, wel vooraf reserveren via bibliotheek@depinte.be of 09/282.25.32. Het aantal plaatsen is beperkt.

De beste apps voor je smartphone en tablet: donderdag 12 oktober 19.30 uur

Veel mensen gebruiken op hun smartphone eigenlijk maar een beperkt aantal apps. En toch bestaan er miljoenen apps die het leven gemakkelijker kunnen maken. Zo veel dat je door het bos de bomen niet meer ziet. Maar welke zijn echt de moeite? 

In deze interactieve demosessie maak je kennis met een 25-tal verrassende apps voor alle mogelijke doeleinden: om te gebruiken op kantoor, op reis, om te sporten, …

Donderdag 12 oktober om 19u30 (tribune bib) i.s.m. Appstublieft

 

apps

Muziek en video streamen: donderdag 26 oktober om 19.30 uur

De tijd dat we stipt om 19 uur onze tv aanzetten omdat het journaal begon, is voorgoed voorbij.  En ook de cd-speler en de iPod zijn stilaan een stille dood gestorven. Tegenwoordig kijken en luisteren we waar en wanneer we willen, en op welk toestel we maar willen, dankzij online streaming.

In deze demosessie lichten we toe welke streamingdiensten er bestaan: van Spotify over YouTube Music tot Netflix en VRT MAX. Hoe maak je zelf afspeellijsten? Wat zijn podcasts en waar vind je ze? En welke apps en toestellen moet je daarvoor in huis halen? Je krijgt antwoorden op al je vragen.

Donderdag 26 oktober om 19u30 (tribune bib) i.s.m. Appstublieft

streaming

Beheer je foto’s online: digiclubworkshop op zaterdag 18 november om 10 uur VOLZET

Ontdek hoe je als digistarter op een eenvoudige en leuke manier jouw foto's kunt beheren met behulp van Google Foto's. Leer stap voor stap hoe je foto's kunt ordenen, bewerken en delen met deze handige tool en ga direct aan de slag met de praktische tips en trucs speciaal ontworpen voor beginners. Kom naar de workshop en maak van het beheren van je foto's een plezierige digitale ervaring met Google Foto's.

Na een korte introductie, oefenen we samen verder: de begeleiders komen langs om je te helpen en je leert ook van elkaar. Je mag je eigen laptop, tablet of smartphone meebrengen.


Zaterdag 18 november om 10 u in de bibliotheek (vergaderzaal boven) i.s.m. Werken Leie Schelde en Digistroom
Max. 15 deelnemers 

REEDS VOLZET

 

flyer