Nieuw bibliotheeksysteem en bibliotheekreglement

Sinds begin oktober wordt er in de bibliotheek met een nieuwe bibliotheeksysteem gewerkt. Ook het bibliotheekreglement werd hiervoor aangepast.

De belangrijkste wijzigingen op een rijtje:

• i.p.v. 3 weken, kan alles nu 4 weken uitgeleend worden
  • alles kan éénmaal verlengd worden (vroeger 2 x), nu ook de dvd’s en gezelschapsspelen
  • er kunnen nu ook 10 i.p.v. 5 dvd’s per kaart uitgeleend worden
  • herinneringsbrieven worden sneller verstuurd

Na 1 week te laat: 1ste herinnering (telaatgeld)

Na 3 weken te laat: 2de herinnering (telaatgeld + portkosten)

Na 5 weken te laat: 3de (aangetekende) herinnering (telaatgeld + portkosten + aankoopprijs boeken)

Dit naar analogie met het gemeentelijk reglement hieromtrent.

Door sneller deze herinneringsbrieven te versturen, vermijden we dat het telaatgeld te hoog wordt.

• zodra je nog iets moet betalen (telaatgeld, reservatie, kopie,…), word je via brief verwittigd dat je dit bedrag binnen de maand moet komen vereffenen
  • het ‘telaatgeld’ blijft 0,25 euro per werk per week te laat, nu ook voor de dvd’s (waar dit vroeger 1,25 euro was)
  • Wil je een aankoopsuggestie reserveren, dan betaal je de reservatiekost van 0,50 euro
  • Een aanvraag aan een andere bibliotheek (IBL) kost voortaan 2,50 euro

Tips:

• Betaal direct je openstaande kosten aan de balie, zo vermijd je dat je een brief hiervoor krijgt
  • Geef je e-mailadres op aan de balie: zo krijg je een paar dagen voor de vervaldatum van je uitgeleende werken een mailtje ter herinnering hiervoor. Ook kunnen andere brieven sneller via mail verstuurd worden.
  • Laat je lenerspas omzetten naar je identiteitskaart aan de balie: zo kan je je eID verder als lidkaart gebruiken.

Het volledige dienst- en retributiereglement vind je hier.