Piano in de bib

Door een samenwerking tussen Muziekschool De Pinte vzw en Gemeente De Pinte kunnen leden van de bibliotheek tijdens de openingsuren op een echte vleugelpiano komen spelen in de bibliotheek.

Deze vleugelpiano uitgerust met een ‘silent-systeem’ heeft een vaste plek op de benedenverdieping van de bib. Door het silent-systeem wordt de piano volledig geruisloos bespeeld maar hoor je wel nog steeds een fantastische klank in de koptelefoon.

Iedereen kan (mits voorleggen van een bibpas) gratis ervaring komen opdoen op dit echte concertinstrument dat een veel vollere en grootsere klank heeft dan een gewone piano.

Vanaf 1 oktober 2022 wordt er met een online reservatiesysteem gewerkt zodat iedereen van thuis uit kan zien of de piano vrij is of niet.

Op die manier kunnen gebruikers beter op voorhand hun oefenmomenten plannen en hoeft er niemand nodeloos langs te komen of te wachten tot de piano vrij is.

Reserveer je tijdsblok:

  • klik op online reservatiesysteem: hier zie je de vrije data en tijdstippen waarop je kan reserveren
  • kies de gewenste dag en het tijdstip
  • vul je persoonlijke gegevens in
  • klik op 'reserveren'
  • je ontvangt een mailtje ter bevestiging
  • je kan per dag maximum 1 half uur reserveren
  • je kan tot 2 weken op voorhand reserveren

Je kan ook gewoon langskomen aan de balie, dan reserveren de bibliotheekmedewerkers een tijdsblok voor jou.

Er kan telkens voor een half uur gespeeld worden. Is de piano daarna nog vrij, kan er aansluitend verder gespeeld worden, na het reserveren van een nieuw tijdsblok (aan de balie).

 

Piano huren voor een concert of activiteit?

Ook verenigingen of particulieren kunnen buiten de openingsuren van de bib de piano huren (zonder silent-systeem) voor een concert of het opluisteren van een activiteit in de bib.

Voor prijzen en voorwaarden:

- gebruikersreglement piano in de bib

- retributiereglement piano in de bib

In het weekend van 22 oktober 2021 werd de vleugelpiano feestelijk ingespeeld. Vrijdag werd het startschot gegeven door Sioen, zaterdag was er vrij podium tijdens de verwendag en op zondag stond een klassiek concert door Nataliya Alekseeva en Annalivia Bekaert op het programma.

We waanden ons even in een echte concertzaal.

Sioen
klassiek concert