Veelgestelde vragen over de bib en corona

Sinds 13 maart is de bib gesloten omwille van Corona. Dat heeft gevolgen voor onze werking en voor onze leners.

Het antwoord op enkele veelgestelde vragen lees je hieronder.

We hopen van harte dat we jullie allemaal snel en gezond terug in onze bibliotheek kunnen ontvangen! Draag in tussentijd zorg voor elkaar.

Hoe lang blijft de bib toe?

Momenteel is er nog geen openingsdatum bekend. We volgen de richtlijnen die we krijgen van het gemeentebestuur en andere overheden.

Ook tijdens fase 2 die gestart is op 18 mei blijft de bib gesloten voor het publiek.

Zodra de bib terug open kan, communiceren we de datum via onze verschillende kanalen.

Reden

Waarom gaat de bib toe?

De bib sluit de deuren vanaf 13 maart. Dat doen we om bezoekers en personeel te beschermen. In de bib komen verschillende generaties bij elkaar en we kunnen nooit zeker weten of het coronavirus al dan niet aanwezig is op het teruggebrachte bibmateriaal.

Moet ik mijn bibmateriaal terugbrengen tijdens de sluiting?

Nee, je mag je materiaal gerust thuis houden tijdens de sluitingsperiode.

Je materiaal werd door ons automatisch tot 30 juni verlengd en er wordt sowieso geen boete aangerekend voor de materialen die tijdens deze sluiting moeten teruggebracht worden.

Wie toch zijn geleende materialen wil terugbrengen naar de bib, kan dit doen op zaterdag en zondag via de inleverbus. De materialen blijven wel nog een week op je kaart staan, na deze quarantaine wordt alles manueel ingescand en terug in de collectie geplaatst.

Boekenafhaaldienst

Hoe werkt dit?

Voor wie nood heeft aan lees- of kijkvoer kan beroep doen op onze boekenafhaaldienst.

Boetes

Krijg ik boete als ik mijn materiaal niet terugbreng?

Nee, we rekenen geen boete aan tijdens deze periode voor materialen die dan moeten teruggebracht worden.

Jouw materiaal werd door ons ook automatisch verlengd tot 30 juni.

Indien jouw materiaal vóór deze sluitingsperiode moest teruggebracht worden en dus reeds te laat was, dan kon dit niet meer verlengd worden. Maar de boete tijdens de sluitingsperiode wordt niet meegeteld.

Indien er toch iets zou fout gelopen zijn, dan regelen we dit als de bib terug open is.

Verlengen

Wat als ik mijn materiaal niet meer kan verlengen?

Dat is geen probleem. Als je je materiaal om een bepaalde reden niet online kan verlengen (het is gereserveerd voor een andere lener of je hebt al 2 maal verlengd) moet je niets doen.

Wij hebben jouw materiaal dat teruggebracht moet worden tijdens de sluitingsperiode ook sowieso tot 30 juni verlengd. Dus tot dan mag je al zeker op je beide oren slapen.

Andere diensten

Wat met andere diensten van de gemeente?

Hou voor info over de andere diensten de website van de gemeente in de gaten.

Kan ik de bib contacteren?

Heb je nog een dringende vraag die hier niet tussen staat? Stuur dan een mailtje naar bibliotheek@depinte.be

Ondertussen ...

Digitale diensten van de bib

Ook in tijden van Coronamaatregelen kan je terecht bij de bib. Met je Mijn Bibliotheek-profiel lees je digitale prentenboeken van Fundels met je kroost of blader je digitaal door de krant.

Voor meer digitaal plezier, klik hier.